Dagens tips!
Jag har ju återkommande gånger skrutit över mina matlagningsfärdigheter. Nu kommer ett grymt bra tips som garanterat imponerar! Inte illa va?
Busenkla bullar som imponerar
5 dl kallt vatten
15 gram färsk jäst
1 msk salt
200 gram dinkel eller durumvete (går att byta till annat kul mjöl)
500 gram vetemjöl ( gärna special)
Rör ut jästen i det kalla vattnet tills den löser sig. Blanda i salt och mjöl. Degen blir ganska klibbig. Täck bunken med plastfolie och ställ in i kylen över natten.
På morgonen efter... baka ut bullarna ( 10-14 st) går utmärkt att klippa i bita och snygga till. Jäs i 30 minuter och grädda i 200-225 grader i cirka 20 minuter.
Klart. Nybakat bröd till frukost.... och blir otroligt snygga när det är lite slarvig klippta bullar. De passar till frukost men även till en bit ost och ett glas vin..
Busenkla bullar som imponerar
5 dl kallt vatten
15 gram färsk jäst
1 msk salt
200 gram dinkel eller durumvete (går att byta till annat kul mjöl)
500 gram vetemjöl ( gärna special)
Rör ut jästen i det kalla vattnet tills den löser sig. Blanda i salt och mjöl. Degen blir ganska klibbig. Täck bunken med plastfolie och ställ in i kylen över natten.
På morgonen efter... baka ut bullarna ( 10-14 st) går utmärkt att klippa i bita och snygga till. Jäs i 30 minuter och grädda i 200-225 grader i cirka 20 minuter.
Klart. Nybakat bröd till frukost.... och blir otroligt snygga när det är lite slarvig klippta bullar. De passar till frukost men även till en bit ost och ett glas vin..
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida