tisdag, december 26, 2006

Houdini

Valpen har ett charmerande utseende och bedårande personlighet. Utrustad med sylvassa tänder och en personlighet som får en kamikatzepilot att framstå som en fegis. Respekt vad är det?

Eftersom att det blivit något fel med hennes blåsa, det måste vara hål i den för hon läcker hela tiden, så hade mor & plastis en idé om att valpen skulle sova i köket. Valpen är av en helt annan åsikt och lärde sig inom fyra dagar hur man kunde ta sig upp för trappen. Plastis tog då fram kompostgaller och sattes för trappan. Kompostgaller fungerar alldeles utmärkt för att dela av för de andra hundarna. Valpen har uppenbart missat att sådana är läskiga. Hon tog helt enkelt och flyttade på gallret och galopperade glatt upp.

Husse tog då fram spik och hammare och en krokanordning konstruerades. Den fungerade i säkert 2 minuter innan valpen som snabbt blev döpt till Houdini forcerade gallret. Nu fick Husse åka till Ikea och köpa en riktig grind. Den tog en eftermidddag att montera och Houdini följde intresserat med.

Spänningen var nu oerhörd och inom 5 minuter hade Houdini tryckt sig under grinden. Mycket nöjt kan jag tillägga. Detta korrigerades med att en matta lades på trappsteget över. Då Houdini drog ut mattan på golvet och tog sig upp.. Nu blev det snören och mattan knöts fast på grinden.

HA! Vi vann!

När jag går ut i hallen ligger Houdini och gnager av snörena. Mycket kan man säga. Men korkad är hon inte. Eller morgontrött. Vid 4-5 börjar hon vakna. Om ingen anade det kan jag avslöja att hon har en hög och distinkt stämma som hon gärna visar då.

Men trots det är hon rätt mysig och fantastiskt söt. Jag passsar på att lära henne alla dumheter jag. Hon verkar ha en naturlig fallenhet för hyss.

1 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Shit, där har ni helt klart en smart hund :)

10:47 fm  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida